2012. július 19. 12:23
A Reflektor helyére kerül az RTL2
Október elsején indul el az RTL Klub második országos csatornája, ami inkább a nőket célozná meg - írja az Index. Az RTL2 a Reflektor TV helyét veszi át, a Prizma és a Sorozat+ marad.

Az Index a Sat-tv-radio.hu információira hivatkozva azt írta, hogy október 1-jétől érhető el az RTL2 a T-Home kínálatában, amire például a Heti Hetest is átköltözteti az anyacsatorna.

A portál a csatorna a műsorszolgáltatókkal kötött szerződéseinek módosítására hivatkozva azt írja, hogy az RTL2 a Reflektor TV helyén indul el. Az új csatornán adják majd le a  tervek szerint a 2010-ben leforgatott I Love Gjoni című valóságshow-t, amiben Delhusa Gjon keresi a feleségét. A saját gyártású műsorok mellett sok amerikai sorozatot is sugároznának, így a Helyszínelők, a Mentalista és a Castle is átkerülhet az új adóra.

Az Index szerint az RTL2 indítása tavaly szeptember óta húzódik főleg a gazdasági válság miatt, iparági hírek szerint az indítás ugyanis kétmilliárd forint körüli összegbe kerül. A tavaszi bejelentések szerint az országosan fogható adón tér vissza a Heti Hetes, a Friderikusz-féle Legyen Ön is milliomos! és a Szombati esti láz is, amiben újra képernyőre kerülhetne Stohl András.

A hírrel kapcsolatban a tévétársaság csak azt erősítette meg a Kreatív Online-nak, hogy az RTL Csoport RTL2 néven új csatornát indít, amelynek pontos indulásáról, műsorrendjéről időben tájékoztatást adnak majd.

Az MTI szerint a Magyar RTL Romániában engedélyt kapott az új tévécsatorna indítására. A műholdas sugárzású csatorna indítására vonatkozó kérelmet a társaság romániai leányvállalata, a Cable Channels SRL nyújtotta be a román Országos Audiovizuális Tanácshoz (CNA).
 
A Magyar RTL kilenc éve van jelen a romániai piacon. Itt kapott műsorszórási engedélyt a Cool Tv és a Film+2 csatornája is, amelyeknek az engedélyét kilenc évvel hosszabbította meg keddi ülésén a CNA. A cég az előbbi két adón kívül Romániában jegyezte be a Film +, a Prizma, a Reflektor és a Series+ nevű csatornákat is.