Kreatívigazgató a Design Terminálnál
Pályáztatás után Ács Zoltánt, a Figyelő és a Figyelőnet külsős újságíróját, a Burzsujblog egyik szerzőjét nevezték ki a Design Terminál kreatívigazgatójának.

Ács Zoltán személyében új kreatívigazgatója van a Design Terminálnak – értesült az Index. A pozíció betöltésére még június elején írt ki nyílt pályázatot a Design Terminál, és az eredeti tervek szerint augusztus 15-től lehetett betölteni a posztot.

Az új kreatívigazgató, a huszonhét éves Ács Zoltán korábban a Haszon Nőknek lapnál, a Figyelőnél és a Figyelőnetnél külsős újságíró volt, valamint jelenleg a Burzsuj blog luxustermékekkel foglalkozó blog állandó szerzője is. Tanulmányait az ELTE BTK magyar szakán és a Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán végezte, emellett elvégezte az ELTE nemzeti örökségvédelem szakkurzusát is.

Természetesen megkerestük a pályázattal kapcsolatban Englert Róbertet, a Design Terminál ügyvezető igazgatóját is. Többek közt arra szerettünk volna választ kapni, hogy milyen kritériumok alapján választották ki Ács Zoltánt, hányan és kik indultak a pályázaton, milyen volt a pályázatok szakmai színvonala és kik bólintottak rá Ács személyére. Az ügyvezető igazgató azt válaszolta, hogy ezekre a kérdésekre egy jövőben tartandó sajtótájékoztatón választ kapnak az érdeklődők, ahol a teljes szakmai stáb bemutatkozik.

Englert korábban azt nyilatkozta a Kreatív Online-nak, hogy olyan embert keresnek, aki megfelel a szakmai elvárásoknak, de nem elhasznált arc, szakmai kiteljesedését pedig a Design Terminál kreatívigazgatójaként képzeli el. Mint ismert, korábban megkeresés útján próbáltak kreatívigazgatót találni, de mivel nem sikerült, ezért megoldásnak a nyílt pályázatot találták.