2011. október 28. 13:52
Újabb Mixgar-siker
A feltörekvő magyar startup-vállalkozások közül a Mixgar újabb versenyen bizonyított. Kijevben első helyezést nyertek, és egyúttal meghívást kaptak az amerikai befektetők által is számon tartott The Next Web konferenciára.

Magyar fejlesztésű startup, a Mixgar nyerte a Kijevben megrendezett Investor Day CEE elnevezésű konferencia versenyét. A befektetői kapcsolatokon túl a verseny nyereménye 6000 euro készpénz és egy meghívás a The Next Web konferenciára.

A győzelemmel a PocketGuide bécsi dobogós helyezése után újabb magyar startup bizonyította a hazai innovációs projektekben rejlő potenciált. A 2000 fős rendezvényen közel 140 kockázati tőkebefektető volt jelen. A zsűri tagjai között is több friss startupokal ismerté vált befektető volt. Esther Dyson, az EDVentures tulajdonosa, aki a Flickr ben is érdekelt, vagy Stefan Glänzer, aki Last.fm befektetője. A kijevi konferenciát támogatta a Forbes, és Microsoft is.

A Mixgarnak nem ez volt az első versenye. Szeptemberben, a berlini székhelyű HackFwd beválogatta őket Európa 12 legígéretesebb startupja közé, majd ezt követte a bécsi Startup Week 2011 (50 legjobb), a prágai Mini Seedcamp (TOP20) és végül a kijevi Investor Day CEE 2011.

A Mixgar lényege, hogy az alkalmazás segítségével közösségi profiljainkon keresztül beleszólhatunk szórakozóhelyek, munkahelyek, éttermek, zenei kínálatába. Az alkalmazás úgy működik, hogy a regisztrációt követően a szoftver begyűjti a Facebookon és Last.fm-en sokat hallgatott zenéinket, majd listát generál belőlük. A terméket a Digital Natives saját projektként fejlesztette.