2013. november 21. 11:30
Ilyen is lehetett volna a BKK arculata
Közzétette José Simon blogján a BKK által kiírt logópályázatra készített anyagát, amit most mi is megmutatunk.

"Sokan kértétek, ezért megmutatom az egyik anyagot, amit leadtam. Mivel a Design Terminalban csak egy kivonat látható, most részletezve kirakom ide azt az irányt, amit én a legjobban kedveltem" - írja José Simon tervezőgrafikus blogján. A pályázaton egyébként a Hidden Characters munkája nyert, amelyről szerdán a Kreatív is beszámolt.

Az alább látható terv esetében Simon abból indult ki, hogy "könnyen felismerhető, a meglévő arculathoz illeszkedő, mégis modern tipografikus jeleket készítsek. (Sajnos) adott volt a szabályos kerek forma, a komplett arculatban használt betűtípusok (Frutiger Next Pro) és a különböző járatok színei, ezért ehhez a szerkesztett rendszerhez illeszkedő, de karakteres logotípiákat próbáltam tervezni" - írja a grafikus, majd később az olvasható, hogy ez a terve volt a legletisztultabb, a mely a tervezési folyamat végén készült el.

Hogy mit kell tudni a háttérről? "Az izometrikus háló alapján született vertikálisan torzított betűk, széles formájukkal megbízhatóságot és biztonságot sugároznak, amit a keretbe foglalásuk tesz teljessé."

A következőkben a José Simon által tervezett végleges anyagokból mutatunk ízelítőt. "A színek esetében fontosnak tartottam, hogy a megállókban elhelyezett táblák mindig az adott járatok színét használják, megkönnyítve ezzel a tájékozódást. Kivételek ez alól a csomópontok, ahol minden esetben egy semleges színt próbáltam megjeleníteni" - áll Simon blogján.