2013. október 04. 15:43
A nők csúnyaságérzetére épít a PHD
A PHD a nők csúnyaság- és bizonytalanságérzetére építő új hirdetési módszert jelentetett meg, amely szerint a hirdetőknek azokra a pillanatokra kell koncentrálniuk, amikor a nők a legkevésbé érzik magukat szépnek.

A PHD médiaügynökség a rendelkezésre álló online adatok alapján elemzést készített arról, mikor érzik magukat a nők a legcsúnyábbnak, mert szerintük ezek azok a pillanatok (beauty vulnerability - kb. a szépségérzet sebezhetősége), amikor bizonyos termékekre a legfogékonyabbak, tehát a hirdetőknek ezekre a periódusokra kell időzíteni a marketingtevékenységét - írja az Adweek.

Az Adweek ennyiben is hagyta az egészet, az Atlantic egyik hölgy újságírója viszont szemlézte a cikket, és terjedelmes, pesszimista hangvételű írást kerekített köré, aminek a lényegi mondanivalója, hogy mennyire aljas és gusztustalan eljárás az, hogy hétfőn a nők csúnyaságérzetére hajtanak a hirdetők, majd kedden már bátorító hangvételű marketinggel befolyásolnák döntéseiket, illetve az, hogy szinte minden élethelyzetre kiszámítható egy átlagos "csúnyaságindex", ami alapján a marketingtevékenység patikamérlegen porciózható.

Anélkül, hogy véleményt alkotnánk, az elmondható, hogy a 2013-ban maximális erővel tomboló big data-őrület egyik nyertesét láthatjuk, amennyiben a nők bizonytalanságérzetére épülő termékpropozíciót még senki sem vitte csúcsra analízissel megtámogatott kutatási módszerekkel.